NOS NieuwsAangepast

Nederlanders gered bij Zanzibar

Bij een ongeluk met een veerboot voor de kust van Zanzibar zijn zeker 24 mensen omgekomen. 150 mensen zijn gered, onder hen zijn vijf Nederlanders. Tientallen mensen worden vermist.

Het schip was met 250 volwassenen en 31 kinderen aan boord onderweg van het vasteland van Tanzania naar het toeristische eiland Zanzibar. Vlak bij het eiland Chumbe kapseisde het schip en maakte slagzij. Inmiddels is het bijna helemaal gezonken.

Ministerie

Het schip is waarschijnlijk gekapseisd door de harde wind en hoge golven.

Onder de doden is een buitenlandse vrouw, dertien andere buitenlanders zijn in veiligheid, zei een regeringswoordvoerder. Hoeveel buitenlanders er precies aan boord waren, is niet bekend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt dat de vijf geredde Nederlanders het goed maken. Het is niet duidelijk of er meer Nederlanders aan boord waren.

Duikers

De jongerenorganisatie van GroenLinks, DWARS, laat weten dat vier partijleden op het schip zaten, onder wie het Brabantse Statenlid Paul Smeulders. De organisatie schrijft: "Wij zijn heel erg blij om te horen dat Eline, Jaap, Joa en Paul in orde zijn. Zij hebben vanmiddag een berichtje gestuurd dat ze allemaal in Dar es Salaam zijn aangekomen. Waarschijnlijk zullen ze snel terugvliegen naar Nederland."

Reddingsboten en duikers zoeken in de Indische Oceaan en op het schip naar overlevenden.

Vorig jaar september verdronken meer dan 200 mensen toen een overvolle veerboot zonk bij Zanzibar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl