NOS WielrennenAangepast

Evans: "Mijn Tour is voorbij"

"Ik had maagproblemen voor de start", zo legde de Tourwinnaar van 2011 uit. "Als dat twee uur voor het vertrek gebeurt, tsja wat moet je dan? Toch dacht ik niet dat het veel invloed zou hebben op mijn rijden, maar het is duidelijk dat ik m'n gebruikelijke niveau niet haalde."

Evans zakte in het klassement van de vierde naar de zevende plek, op acht minuten en zes seconden van Wiggins en elf seconden achter de nummer zes, zijn meesterknecht Tejay van Garderen.

Bergtrui was Voecklers hoofddoel

Met zijn tweede etappezege in deze Tour, zijn vierde in totaal en ook nog de bergtrui kon de dag niet stuk voor Thomas Voeckler. "Maar de bolletjestrui was eigenlijk het hoofddoel", sprak de 33-jarige Fransman aan de finish.

De kopman van Europcar stond 32 punten achter op Fredrik Kessiakoff. Hij had de etappe van woensdag met vier Pyreneeen-reuzen aangekruist om die achterstand op de Zweed ongedaan te maken.

"Ik reed de hele dag voor de bergtrui. Toen de kans zich plots voordeed om de etappezege mee te nemen, hoefde ik niet lang na te denken", aldus Voeckler, die zonder hoge verwachtingen aan de Tour begon na een periode van blessureleed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl