NOS NieuwsAangepast

800.000 klantgegevens gestolen

Hackers hebben de gegevens van 800.000 Nederlanders gestolen die op een server van internetbedrijf Proserve stonden. Bedrijven als Q-Music, Stedin en het krantencafé van de Telegraaf hadden klantgegevens bij het bedrijf opgeslagen.

Het Nederlandse Genootschap van Hackende Huisvrouwen zegt achter de hack te zitten. Proserve kwam de hack op het spoor na een tip van journalist Brenno de Winter. De hackgroep had De Winter geïnformeerd over de serverinbraak.

Eén van de hackers heeft tegen De Winter gezegd dat de beveiliging van Proserve erg slecht is. Zij is ervan overtuigd dat eerder hackers hebben ingebroken op de server.

Server uitgeschakeld

Inmiddels heeft het internetbedrijf de getroffen server uitgeschakeld en hun klanten persoonlijk geïnformeerd. Proserve is blij dat het Nederlandse Genootschap van Hackende Huisvrouwen de hack onder de aandacht heeft gebracht.

Het genootschap kwam begin deze week in het nieuws toen het het computersysteem van openbaar vervoerbedrijf GVB in Amsterdam had gehackt. Het genootschap wilde testen of de informatie van de GVB goed beveiligd was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl