NOS NieuwsAangepast

Celstraf voor 'tattookillers'

De rechtbank in Amsterdam heeft vier mannen veroordeeld tot celstraffen tot 12,5 jaar voor een mislukte liquidatiepoging in 2009 op een Amsterdamse drugshandelaar. Tegen de vier waren celstraffen tot 15 jaar geëist.

De vier staan bekend als de 'tattookillers', vanwege een opvallende tatoeage op hun rug. De tatoeage bestaat uit Chinese karakters die "wees daadkrachtig" betekenen. De mannen vormden volgens het Openbaar Ministerie een professioneel moordcommando dat in opdracht van andere criminelen huurmoorden uitvoerde.

Duinen

Het OM wil de vier ook nog vervolgen voor enkele moorden. Het zou gaan om de dubbele moord op twee mannen bij een pannenkoekhuis langs de A4 in februari 2009 en een jaar eerder de liquidatie van crimineel August Adjoeba in Amsterdam.

Ook wordt onderzocht of de vier achter de moord op Onno Kuut zitten. Zijn lichaam werd in 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Kuut had dezelfde tatoeage op zijn rug als de vier mannen die nu zijn veroordeeld. Het OM vermoedt dat hij ook lid was van de 'tattookillers' en door zijn kompanen is vermoord.

Een van de nu veroordeelde mannen is nog voortvluchtig. Hij staat op de nationale opsporingslijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl