NOS NieuwsAangepast

Mensen ontvluchten N-Damascus

De gevechten in Damascus concentreren zich vanochtend in twee noordelijke buitenwijken. Verslaggever Sander van Hoorn zag honderden mensen halsoverkop hun huis verlaten, met vaak niet meer dan een plastic tas met wat spullen.

Het leger lijkt zich op te maken voor een aanval op de wijken, waar zich leden van het Vrije Syrische Leger zouden ophouden.

Sancties

Zondag begonnen de gevechten in Damascus. Het centrum van de stad is tot nu goeddeels buiten schot gebleven, maar ook daar wagen minder mensen zich op straat.

De VN-Veiligheidsraad stemt vanavond over een nieuwe resolutie over Syrië. Die is opgesteld door de westerse landen. Daarin wordt gedreigd met sancties als het regime doorgaat met de inzet van zware wapens tegen de bevolking. Rusland heeft gezegd dat het zijn veto zal gebruiken tegen de resolutie.

Gevlucht

Vanuit Turkije wordt gemeld dat vannacht opnieuw twee Syrische generaals naar Turkije zijn gevlucht. Zij behoorden tot een groep van 330 vluchtelingen. Maandag weken ook al een Syrische generaal en hoge officieren naar Turkije uit. Daarmee kwam het aantal gevluchte generaals uit op achttien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl