NOS WielrennenAangepast

Greipel: "Volgende doel is Parijs"

Andre Greipel toonde zich zaterdag in de straten van Cap d'Agde de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton en boekte zo zijn derde ritzege. Maar op grootspraak was hij niet te betrappen.

"Mijn volgende doel is Parijs halen", zo zei de Lotto Belisol-coureur, die de bijnaam 'Gorilla' draagt, maar zich nooit op de borst slaat. Zelfs niet na de voltooiing van zijn hattrick in de Tour de France.

Greipel put zich liever uit in aardige opmerkingen over zijn collega's die hem bij hebben gestaan in de voorbereiding op de sprint: "Ik moest op dat colletje lossen, maar (Lars, red.) Bak bracht me terug in de eerste groep. Zelfs (Jurgen, red.) van den Broeck deed in de finale een duit in het zakje."

"Mooi gebaar Wiggins"

Geletruidrager Bradley Wiggins zette zich in de slotfase op kop ten behoeve van zijn ploegmaat Edvald Boasson Hagen. Die kon het werk niet afmaken in de sprint, maar Wiggins' gebaar viel in goede aarde.

Servais Knaven, ploegleider van Wiggins en Boasson Hagen bij Sky, was vol lof: "Een mooi gebaar van de man in het geel. En dan zijn er nog mensen die beweren dat de sfeer binnen de ploeg niet goed is. Die stelling is hiermee wel ontkracht."

Rabobank-karretje in de poep

Bij Rabobank waren ze minder in hun sas met de actie van Wiggins. "Hij had de illusie dat Boasson Hagen voor de overwinning kon sprinten, maar die jongen heeft de afgelopen vijf dagen op kop van het peloton gereden", schamperde ploegleider Nico Verhoeven. "Die gaat hier echt niet van de beste twee sprinters van de groep winnen. Wiggins was nu de ideale ploegmaat van twee andere sprinters en rijdt ons karretje in de poep."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl