Aanslag op Afghaanse bruiloft

Bij een zelfmoordaanslag op een Afghaanse bruiloft zijn zeker 22 mensen omgekomen. Onder de doden zijn enkele belangrijke plaatselijke leiders. Ruim veertig mensen raakten gewond.

De zelfmoordenaar blies zichzelf op tussen de gasten in een trouwzaal in Aybak, de hoofdstad van de noordelijke provincie Samangan.

In de zaal werden de gasten net welkom geheten door de vader van de bruid, een parlementslid. De man overleefde de aanslag niet. Volgens de lokale televisie werd hij omhelsd door de dader toen die zijn explosieven liet afgaan.

Belangrijke leider

Commandant Ahmad Khan Samangani gold als belangrijke leider in het noorden van Afghanistan. Hij was vorig jaar gekozen in het Afghaanse parlement en was als etnisch Oezbeek een belangrijke vertegenwoordiger van die minderheid in het land.

Deel deze pagina

Audio

  • Lucas Waagmeester over de aanslag in Afghanistan Bij een zelfmoordaanslag op een bruiloft in Afghanistan zijn ten minste twintig doden gevallen. Een van de doden zou een bekende... Afghaanse politicus zijn.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 3425 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4402 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3527 keer afgespeeld

Meer video en audio