Aanslag op Afghaanse bruiloft

Bij een zelfmoordaanslag op een Afghaanse bruiloft zijn zeker 22 mensen omgekomen. Onder de doden zijn enkele belangrijke plaatselijke leiders. Ruim veertig mensen raakten gewond.

De zelfmoordenaar blies zichzelf op tussen de gasten in een trouwzaal in Aybak, de hoofdstad van de noordelijke provincie Samangan.

In de zaal werden de gasten net welkom geheten door de vader van de bruid, een parlementslid. De man overleefde de aanslag niet. Volgens de lokale televisie werd hij omhelsd door de dader toen die zijn explosieven liet afgaan.

Belangrijke leider

Commandant Ahmad Khan Samangani gold als belangrijke leider in het noorden van Afghanistan. Hij was vorig jaar gekozen in het Afghaanse parlement en was als etnisch Oezbeek een belangrijke vertegenwoordiger van die minderheid in het land.

Deel deze pagina

Audio

  • Lucas Waagmeester over de aanslag in Afghanistan Bij een zelfmoordaanslag op een bruiloft in Afghanistan zijn ten minste twintig doden gevallen. Een van de doden zou een bekende... Afghaanse politicus zijn.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 304 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 73 keer afgespeeld

Meer video en audio