Aanslag op Afghaanse bruiloft

Bij een zelfmoordaanslag op een Afghaanse bruiloft zijn zeker 22 mensen omgekomen. Onder de doden zijn enkele belangrijke plaatselijke leiders. Ruim veertig mensen raakten gewond.

De zelfmoordenaar blies zichzelf op tussen de gasten in een trouwzaal in Aybak, de hoofdstad van de noordelijke provincie Samangan.

In de zaal werden de gasten net welkom geheten door de vader van de bruid, een parlementslid. De man overleefde de aanslag niet. Volgens de lokale televisie werd hij omhelsd door de dader toen die zijn explosieven liet afgaan.

Belangrijke leider

Commandant Ahmad Khan Samangani gold als belangrijke leider in het noorden van Afghanistan. Hij was vorig jaar gekozen in het Afghaanse parlement en was als etnisch Oezbeek een belangrijke vertegenwoordiger van die minderheid in het land.

Deel deze pagina

Audio

  • Lucas Waagmeester over de aanslag in Afghanistan Bij een zelfmoordaanslag op een bruiloft in Afghanistan zijn ten minste twintig doden gevallen. Een van de doden zou een bekende... Afghaanse politicus zijn.

Video en Audio

  • » "Guldens, florijnen en dukaten" Audio De Nederlandsche Bank viert het 200-jarig bestaan. Door de oprichting van De Nederlandsche Bank...24 apr 2014, 7 keer afgespeeld
  • » Windenergie is onnodig duur Video Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Dat komt doordat de overheid de grondprijzen, kunstmatig hoog...24 apr 2014, 405 keer afgespeeld
  • » "Asielbeleid nog altijd onder de maat" Video Het asielbeleid in Nederland is nog altijd niet humaan genoeg. Dat zegt stichting VluchtelingenWerk...24 apr 2014, 202 keer afgespeeld

Meer video en audio