NOS NieuwsAangepast

Autist overleeft weken in woestijn

Een autistische man heeft wekenlang rondgedwaald in een woestijn in de Amerikaanse staat Utah. Hij hield zichzelf in leven door wortels en kikkers te eten.

De 28-jarige William LaFever uit Colorado was begin vorige maand met zijn hond vertrokken voor een trektocht door de Escalante Desert in Utah. Hij raakte door zijn geld heen, werd bestolen van een deel van zijn uitrusting en zijn hond liep weg.

LaFever belde op 6 of 7 juni met zijn vader, die beloofde geld over te maken naar het stadje Page in Arizona, ruim honderd kilometer verderop. Het was de bedoeling dat William iemand een lift zou vragen, maar blijkbaar ging hij liever lopen. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen.

Rivier

Een politiehelikopter vond de autistische man afgelopen donderdag aan de rand van een riviertje. Hij had alleen zijn kleren nog en zwaaide zwakjes naar de helikopter. Hij was sterk vermagerd en kon niet meer lopen.

De politie denkt dat LaFever de rivier wilde volgen tot aan een groot meer, waar hij de boot naar Page hoopte te nemen om het geld te halen.

'Geluk dat hij leeft'

Volgens een woordvoerder heeft de man geluk dat hij nog leeft. In de woestijn zijn de afgelopen weken temperaturen van 38 graden gemeten. Het is een ruig gebied, dat vaak wordt gebruikt voor georganiseerde overlevingstochten.

Hoe zwak hij ook was, na zijn redding raakte LaFever niet uitgepraat over zijn avontuur. Pas nadat hij zijn hele verhaal had verteld, wilde hij volgens de politie iets eten en drinken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl