NOS NieuwsAangepast

Directeur Greenpeace tijdelijk vast

Greenpeace-directeur Sylvia Borren is bij een internationale actie bij het hoofdkantoor van oliemaatschappij Shell in Den Haag gearresteerd. Borren is met twaalf andere actievoerders van Greenpeace vastgehouden, verhoord en na zes uur vrijgelaten.

De milieuorganisatie heeft tijdens de actie naar eigen zeggen de leiding overgenomen van Shell. Borren nam daarbij plaats in de directiekamer van het olieconcern. Daar hield ze een toespraak over wat zij zou doen als directeur van Shell. Vervolgens heeft de politie haar aangehouden.

"Milieubewuste multinational"

De milieuorganisatie voert actie tegen olieboringen van Shell in het Noordpoolgebied. Volgens Greenpeace presenteert Shell zich als "milieubewuste multinational", maar in werkelijkheid investeert het olieconcern in riskante projecten.

Shell mag sinds vorige week starten met proefboringen in het gebied, maar de weersomstandigheden maken het volgens Greenpeace extra riskant. Door het extreme weer kunnen lekkages heel moeilijk worden gedicht en kan enorme schade worden aangericht, aldus Greenpeace.

Debat

Na haar vrijlating heeft Sylvia Borren een oproep gedaan tot een debat met de directie van Shell. Volgens een woordvoerder van de milieuorganisatie is daar nog geen reactie op gekomen van het olieconcern.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl