NOS NieuwsAangepast

AIVD'er volgt Nurten Albayrak op

Jan-Kees Goet wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van het COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Hij volgt Nurten Albayrak op, die in april werd ontslagen na publicatie van het onderzoek van de commissie-Scheltema naar de bestuurscultuur en de werksfeer bij de organisatie.

Scheltema heeft onder meer vastgesteld dat Albayrak onjuiste informatie heeft verstrekt over haar salaris en de dienstauto.

Goet is sinds 2008 plaatsvervangend hoofd van de AIVD. De raad van toezicht van het COA heeft hem voorgedragen, hij begint op 15 oktober. Tot die tijd blijft Harry Paul als interim-voorzitter het COA leiden.

Samenwerking

Over zijn nieuwe functie zegt Goet: "In de komende jaren zal veel nadruk komen te liggen op het optimaliseren van de samenwerking in de vreemdelingenketen. Het COA zal meer dan voorheen verbinding moeten maken. Intern tussen management, medezeggenschap en medewerkers, extern met partners binnen en buiten de rijksoverheid, om samen te werken aan optimalisatie van de taakuitvoering. Ik lever hier graag en met overtuiging een bijdrage aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl