NOS NieuwsAangepast

Meer lastminutereizen geboekt

Nederlanders kiezen deze zomer vaker voor een lastminutevakantie dan vorig jaar. Touroperators verkochten in de afgelopen vier weken meer lastminutereizen dan in dezelfde periode in 2011, blijkt uit een rondgang van NOS.

Een aantal grote reisorganisaties heeft een lastminutekantoor op Schiphol. Daar melden zich veel mensen die naar een betaalbare en zonnige bestemming willen. Sunweb ziet een toename van 40 procent. Bij D-reizen zijn 15 procent meer lastminutes geboekt.

Opvallend

Reisorganisatie TUI kan geen exacte cijfers geven, maar bevestigt de trend. Een woordvoerder noemt de toename opvallend, omdat de stijging vorig jaar ook al groot was.

Een van de oorzaken van de toegenomen populariteit van de lastminutes is het matige weer. "Mensen die het zat zijn, komen hier met koffer in de hand kijken waar ze goedkoop en meteen naar de zon kunnen", zegt een van de organisaties.

Mensen hebben dit jaar ook langer gewacht met het boeken van hun vakantie. Dat gebeurt normaal gesproken vaak al in januari, maar die boekingen bleven dit jaar achter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl