NOS NieuwsAangepast

Ramadan risico in wijken Den Haag

Omdat de vastenmaand ramadan dit jaar tijdens de zomervakantie valt, zet de politie Haaglanden extra mensen in. Volgens een woordvoerder is het te vergelijken met evenementen als Koninginnenach en de jaarwisseling.

Omdat Marokkaanse moslims tijdens de ramadan vaak tot 's avonds laat op straat zijn, blijven ook clubhuizen en het buurtwerk langer open. "In bepaalde wijken in de stad speelt dat heel erg en dan is het logisch dat er extra mensen ingezet worden."

Warm

De gemeente Den Haag gaat er niet van uit dat het misgaat, maar is wel extra alert. Rond het Suikerfeest, dat aan het eind van de ramadan wordt gevierd, is extra aandacht op locaties waar in het verleden problemen zijn geweest.

Ook de Utrechtse politie zet extra mensen in, maar niet meer dan normaal tijdens de ramadan. Die inzet is volgens de politie nodig omdat er tijdens de vastenmaand meer mensen 's avonds op straat zijn. Net als in Den Haag is er extra buurtwerk om de jongeren bezig te houden.

De islamitische vastenperiode begint 20 juli. Naar verwachting houden veel Marokkaanse moslims dit jaar in Nederland ramadan en gaan ze niet op vakantie, omdat het tijdens de vastenmaand erg warm is in Marokko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl