NOS NieuwsAangepast

Dader Middelburg-moorden dood

Fred B., de verdachte van de moord op zijn voormalige schoonouders in Middelburg, heeft vannacht zelfmoord gepleegd in de gevangenis. Hij zat vast in de gevangenis in Vught. Het OM eiste twee weken geleden levenslang tegen hem. Vandaag zou de rechtbank in Middelburg uitspraak doen.

De gevangenis in Vught wil niets kwijt over de manier waarop Fred B. zelfmoord heeft gepleegd. De man kondigde tijdens de zitting al aan "niet levenslang in de cel te willen zitten".

Door de dood van de verdachte is het OM niet langer ontvankelijk in de zaak. Er komt dan ook geen uitspraak. De rechtbank heeft wel een kort stukje uit het vonnis voorgelezen als tegemoetkoming van de nabestaanden. Fred B. had namelijk gezegd dat hij alleen zijn schoonvader had neergestoken. De schoonmoeder zou vermoord zijn door haar man. De rechter heeft gezegd dat de rechtbank het bewezen acht dat Fred B. allebei de ouders om het leven heeft gebracht.

Afgeslacht

De 29-jarige man werd verdacht van de moord op de ouders van zijn ex-vriendin. Henk en Trees Schroevers werden vorig jaar in hun huis in Middelburg doodgestoken. Kort daarop werd B. gearresteerd. Volgens het OM heeft hij "geobsedeerd door de verbroken relatie het paar afgeslacht".

Op de zitting zei B. dat hij de moorden had begaan om zijn ex-vriendin te laten lijden. De vrouw was in de woning toen hij haar ouders neerstak. De 55-jarige moeder overleed ter plekke, haar 59-jarige man bezweek een paar uur later in het ziekenhuis. B. liet zijn ex bewust in leven. "Het lijden door de dood van je ouders is het ergste dat je kunt hebben", verklaarde B. "Als ik haar had gedood, zou ze dat niet hebben gehad."

Vreemdgegaan

De relatie tussen B. en de dochter eindigde een jaar voor de moorden en had een paar maanden geduurd. Volgens de verdachte zou ze zijn vreemdgegaan en hem daardoor "tot het alleruiterste hebben gedreven".

B. stond ook terecht voor het mishandelen van zijn ex en brandstichting in haar woning.

Na de moorden vluchtte Fred B. naar de begraafplaats van Middelburg en verstopte zich daar. De politie zette een klopjacht in en kon de man arresteren op de begraafplaats, die vlak bij het huis van zijn ex-schoonouders ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl