NOS NieuwsAangepast

Mladic nog even in ziekenhuis

Het gaat beter met Ratko Mladic, zegt zijn advocaat. De voormalige Bosnisch-Servische generaal moet nog wel minstens een dag in het ziekenhuis blijven ter observatie. De artsen hebben tests gedaan, onder meer een scan van zijn hoofd. Er is niets dat wijst op een herseninfarct, maar Mladic heeft wel een veel te hoge bloeddruk en een te hoge suikerspiegel.

Mladic werd vanochtend tijdens de zitting van het Joegoslaviëtribunaal onwel. Hij werd opgenomen in een ziekenhuis. Volgens zijn advocaat wordt het proces zeker morgen nog niet hervat.

Eerder zei zijn advocaat dat Mladic toen hij onwel werd vijf minuten niet kon praten en zijn ogen niet kon openen. Toen hij was bijgekomen zou Mladic hebben gezegd dat hij de symptomen herkende van herseninfarcten die hij heeft gehad.

Ondergedoken

Mladic wordt verantwoordelijk gehouden voor de moord op meer dan 7000 moslimmannen in Srebrenica. Hij werd vorig jaar opgepakt en overgebracht naar de gevangenis in Scheveningen. In de jaren dat hij ondergedoken zat had hij al twee keer een herseninfarct.

In oktober werd de oud-generaal ook al opgenomen in het ziekenhuis, naar verluidt met een longontsteking. De laatste tijd oogde hij vrij fit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl