NOS NieuwsAangepast

Syrische ambassadeur loopt over

De Syrische ambassadeur in Irak is overgelopen naar het verzet. Diplomaat Nawaf al-Fares protesteert daarmee tegen het geweld dat de troepen van president Assad gebruiken tegen de opstandelingen. In een verklaring op Facebook zegt de ambassadeur dat hij zich "vanaf heden heeft aangesloten bij de revolutie van het Syrische volk".

Ambassadeur Nawaf al-Fares is de hoogste Syrische diplomaat die overloopt sinds het begin van de opstand tegen Assad. Volgens de oppositie willen meer ambassadeurs het regime de rug toekeren.

Herhaaldelijk

Fares komt uit Deir al-Zor, een stad in het oosten van Syrië die herhaaldelijk is aangevallen door het leger. Het is onduidelijk waar hij nu is, er zijn berichten dat hij asiel wil aanvragen in Turkije.

Vorige week deserteerde de Syrische generaal Manaf Tlas. Die vluchtte naar Turkije en reisde later door naar Parijs. Tlas behoorde tot de top van het leger en was een vertrouweling van president Assad.

Overlopen

De Amerikaanse minister Clinton zei vrijdag dat er steeds meer hooggeplaatste Syrische functionarissen zullen overlopen. "De mensen die het meest weten van de misdaden van Assad stappen op", zei ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl