NOS NieuwsAangepast

Apen ontsnapt in Duitse dierentuin

In de dierentuin in Hannover zijn vanmiddag vijf apen ontsnapt. De chimpansees liepen een uur door het park voordat ze terug in hun hok waren.

Een meisje van 5 werd door de apen omvergeduwd. Ze werd in het ziekenhuis behandeld voor een schaafwond op haar hoofd. Het kind werd niet aangevallen, maar de apen liepen langs haar heen en duwden haar opzij. Na de ontsnapping werd de dierentuin ontruimd.

De apen liepen tijdens hun uitstapje rustig door het park. Eén keek naar de giraffes, andere chimpansees liepen naar de tropische kas en het arctische verblijf.

Na een uur wist een verzorger vier apen hun hok in te lokken. Ze liepen zelf naar binnen. De oudste van de groep, Maxi, moest worden geholpen. Hij kon niet op eigen kracht over de greppel springen.

Volgens een verzorger is het niet uitzondelijk dat de apen uit zichzelf teruggingen. "De ontsnapping veroorzaakt bij hen heel veel stress."

Gracht

Het is nog niet duidelijk hoe de vijf chimpansees konden ontsnappen. Rond hun verblijf ligt een gracht, waar ze normaal gesproken niet over kunnen. Vanochtend hebben tuinmannen bij het hok gewerkt. Mogelijk hebben de chimpansees gebruikgemaakt van takken die waren achtergebleven.

In mei sprong ook al een chimpansee over de greppel van het verblijf in Hannover. Hij kwam na een paar minuten terug. Het dertig jaar oude verblijf wordt binnenkort gemoderniseerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl