NOS NieuwsAangepast

Personeel NedCar doorbetaald

De 1500 werknemers van NedCar worden na sluiting eind dit jaar van het bedrijf in Born doorbetaald tot ze eind volgend jaar in dienst komen bij het nieuwe bedrijf VDL-NedCar. Ook krijgen alle werknemers een schriftelijke terugkeergarantie mee. De voorwaarde is dat VDL het bedrijf in Born van Mitsubishi overneemt. De onderhandelingen daarover zijn nog aan de gang.

De vakbonden en VDL zijn het principe-akkoord gisteren overeengekomen. Morgen wordt het aan het personeel in Born voorgelegd, dat er donderdag over kan stemmen.

Huidig loon

De doorbetaling is gebaseerd op het huidige loon bij Nedcar. De regeling geldt voor werknemers die tijdelijk de WW ingaan of bij andere bedrijven worden gedetacheerd. VDL vult de WW-uitkering aan tot 100 procent van het huidige salaris.

De bedoeling is dat zoveel mogelijk werknemers in de tussenliggende twee jaar aan het werk gaan bij andere bedrijven. Ook worden mensen bijgeschoold bij BMW-vestigingen in Duitsland en Engeland.

Mitsubishi stopt met de productie van auto's in Born. Vanaf eind 2014 wil BMW daar Mini's bouwen. VDL wil ook andere autofabrikanten naar Born halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl