NOS NieuwsAangepast

Hittegolf VS houdt aan

Het middenwesten en de oostkust van de VS kampen nog altijd met een hittegolf. Minstens dertien mensen zouden de afgelopen week zijn bezweken aan de warmte.

In St. Louis werden temperaturen gehaald van boven de 40 graden Celsius. Het kwik kwam er ook 's nachts niet onder de 28 graden. Ook op andere plekken werden warmterecords gebroken.

Op veel plekken zijn koeltecentra ingericht, waar burgers zonder airconditioning even kunnen bijkomen. Ook zijn de openingstijden van zwembaden verruimd om mensen verkoeling te bieden. In Chicago werden lessen op scholen zonder airconditioning afgelast.

Storm

Wat de situatie nog verergert, is dat tienduizenden mensen zonder stroom zitten na het noodweer van vorige week vrijdag. De energiebedrijven zijn er nog steeds niet aan toegekomen om alle aansluitingen weer te herstellen.

President Obama heeft de staten West-Virginia en Ohio tot rampgebied uitgeroepen. Daardoor komt federaal geld vrij om de schade van de storm te herstellen. Volgens een nutsbedrijf uit Richmond is er nog nooit zo veel schade veroorzaakt door een storm die geen orkaan was.

Meteorologen verwachten dat regen dit weekend op sommige plekken wat verkoeling brengt. Elders houden de hoge temperaturen aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl