NOS NieuwsAangepast

Claim pensioenfonds vs. Goldman

Pensioenfonds Vervoer begint vandaag een rechtszaak tegen zakenbank Goldman Sachs. Het pensioenfonds legt een claim van 200 tot 250 miljoen euro neer bij het Britse hooggerechtshof. Dat zegt directeur Walter Brand.

Goldman Sachs was tot het voorjaar van 2010 de vermogensbeheerder van het pensioenfonds. Maar vanwege de slechte beleggingsresultaten stapte het fonds over naar Robeco. Volgens de directeur zijn de verwachtingen over het rendement dat Goldman Sachs zou behalen niet uitgekomen.

De zakenbank zegt in een reactie dat de claim wordt aangevochten. "Een dergelijke claim is gezien de feiten ongegrond. Wij hebben zorgvuldig gehandeld en aan ons mandaat voldaan, waarbij onze verplichtingen tegenover de klant zijn vervuld", aldus de bank.

Vaker

Dit soort claims komen vaker voor en soms krijgen pensioenfondsen gelijk, zegt de Pensioenfederatie, de koepel van fondsen.

Pensioenfonds Vervoer heeft een belegd vermogen van zo'n 12 miljard euro. Eind mei stond de dekkingsgraad van het fonds op 105,7 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl