NOS NieuwsAangepast

Schippers: einde vrij tandartstarief

Minister Schippers van Volksgezondheid stopt met het experiment van de vrije tandartstarieven. Vanaf 1 januari 2013 worden de prijzen weer vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Schippers geeft hiermee gehoor aan de wens van een meerderheid in de Tweede Kamer, dat zegt dat er direct een einde moet komen aan de vrije tandartstarieven. De Kamer legt zich neer bij een overgangsperiode tot 1 januari.

Voorbarig

Minister Schippers begon aan het experiment omdat zij hoopte dat de prijzen voor behandelingen lager zouden worden door de marktwerking. Onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit wijst erop dat de prijzen juist stijgen, volgens de NZa met 10 procent. De minister had de tandartsen nog wat meer tijd willen geven om tot betere tarieven te komen. Schippers: "De Kamer trekt de stekker eruit, maar dat is wat mij betreft echt voorbarig."

De PVV sloot zich vorige week aan bij PvdA, SP en GroenLinks. Deze partijen dienden vandaag een motie in om de minister op te roepen het experiment tot stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl