NOS NieuwsAangepast

Kinderen dood na ongeluk New York

Bij een bootongeluk in de buurt van Long Island, New York, zijn drie kinderen om het leven gekomen. De kinderen waren 8, 11 en 12 jaar oud en waren op het jacht om naar het jaarlijkse vuurwerk te kijken dat op 4 juli wordt afgestoken voor de viering van Onafhankelijkheidsdag. Het jacht kapseisde en de gasten raakten te water.

Volgens de politie zijn 24 opvarenden gered door boten die in de buurt waren. Na een nachtelijke zoektocht werden drie lichamen geborgen.

Het ongeluk kan zijn veroorzaakt door een combinatie van slecht weer en doordat het jacht dicht bij een andere boot voer, zegt de politie. Het Amerikaanse weerinstituut National Weather Service heeft laten weten dat er een storm over het gebied trok waar het jacht kapseisde. Ook wordt nog onderzocht of er te veel mensen aan boord waren. Niet alle passagiers zouden reddingsvesten hebben gedragen.

Golf

Een ooggetuige meldt dat hij het jacht naar rechts zag draaien, vervolgens zag omslaan toen het door een golf werd geraakt. "Ineens lagen overal mensen in het water." Deze man heeft naar eigen zeggen twintig drenkelingen gered en naar de kade gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl