NOS NieuwsAangepast

Gevaar chemiebedrijf Oss voorbij

Het gevaar voor een ontploffing bij het chemisch bedrijf Unipol in Oss is voorbij. Bij het bedrijf dreigden vier ketels met het giftige styreen oververhit te raken door een stroomstoring.

Styreen kan duizeligheid, slaperigheid en hoofdpijn veroorzaken. Volgens de politie zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De ontruiming van het industrieterrein waarop Unipol gevestigd is, is voorbij. Een brandweerman is onwel geworden door de hitte, verder zijn er geen slachtoffers.

Geen ontploffing Alucast

Aanvankelijk werd gemeld dat een ontploffing bij het bedrijf Alucast de oorzaak was van de stroomstoring. Dat bedrijf zit op hetzelfde industrieterrein. Maar de directeur van Alucast zegt dat daar niets van klopt. Er is bij het bedrijf niets voorgevallen, zegt hij.

Volgens de brandweer is bij Alucast door de stroomstoring een automatische brandmelder afgegaan. De directeur van Alucast laat weten dat een van zijn medewerkers op een brandmelder gedrukt heeft toen duidelijk werd dat er brand was bij de Unipol, om er zeker van te zijn dat er snel brandweer zou komen.

De politie erkent dat Alucast werd genoemd als de oorzaak van de stroomstoring. Daar kwam de eerste melding over. Pas later werd duidelijk dat alleen bij Unipol problemen waren.

Reservekabel

Volgens netbeheerder Enexis is de stroom in het gebied uitgevallen om 14.02 uur. Pas later zijn de problemen ontstaan bij Unipol. De stroomvoorziening is uitgevallen door een storing in een spanningskabel. Omdat de reservekabel in onderhoud was, kon de stroom niet omgeleid worden.

Rond 16.00 uur was de stroomstoring voorbij. Enexis weet nog niet wat de oorzaak is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl