NOS NieuwsAangepast

12 jaar voor ex-directeur Gelredome

Oud-directeur van het Gelredome Jasper van A. heeft 12 jaar cel opgelegd gekregen voor de moord op zijn 45-jarige echtgenote. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald.

Het Openbaar Ministerie had 15 jaar cel geëist. De rechtbank heeft een lagere straf opgelegd omdat het in deze zaak gaat om "moord die grenst aan doodslag". Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de moord ruim van te voren is beraamd en zorgvuldig is voorbereid. Daarnaast houdt de rechtbank ook rekening met het feit dat de verdachte "zwaar gebukt" gaat onder wat hij heeft gedaan en dat het zijn leven lang een "zware psychische last" voor hem zal zijn.

Honkbalknuppel

Jasper van A. heeft bekend zijn vrouw vorig jaar in de nacht van 28 op 29 november te hebben geslagen met een honkbalknuppel. Daarna heeft hij zijn kinderen naar de buren gebracht, is teruggegaan naar de woning en heeft een kussen op haar gezicht gedrukt. Ze overleed de volgende dag in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Volgens deskundigen handelde hij uit jaloezie en verlatingsangst in combinatie met vermoeidheid. Omdat ze verder geen stoornis van geestesvermogens konden vaststellen, achtten zij Van A. wel toerekeningsvatbaar. De oud-directeur heeft zelf gezegd bang te zijn geweest dat zijn vrouw hem na 22 jaar zou verlaten.

Commotie

De zaak zorgde in Arnhem voor veel commotie. Als directeur van het goed draaiende Gelredome was Van A. een publiek figuur in de Gelderse samenleving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl