NOS NieuwsAangepast

140.000 KPN-accounts lek

KPN heeft klanten jarenlang een onveilig wachtwoord gegeven. IT-site Webwereld ontdekte dat 180.000 zakelijke ADSL-klanten standaard het wachtwoord 'welkom01' kregen. De gebruikers hoefden dat wachtwoord niet te wijzigen en daarom hebben veel klanten dat ook niet gedaan.

In combinatie met een eenvoudig te achterhalen gebruikersnaam (postcode en huisnummer) konden kwaadwillenden zich eenvoudig voordoen als KPN-klant. Op het internetportaal van KPN konden ze zo bij persoonsgegevens en was het mogelijk bankrekeningnummers te wijzigen en abonnementen aan te vragen.

Verplicht

KPN heeft na melding van Webwereld het internetportaal voor zakelijke klanten offline gehaald. Volgens het bedrijf hadden zo'n 140.000 klanten hun wachtwoord niet gewijzigd of een wachtwoord ingesteld dat makkelijk te achterhalen was. Het telecombedrijf heeft geen aanwijzingen dat er is ingebroken.

De klanten met een eenvoudig wachtwoord krijgen een mail. Ze zijn verplicht een nieuw wachtwoord op te geven. Later vandaag gaat het internetportaal van KPN weer online.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl