NOS NieuwsAangepast

Geen aparte regeling topsporters

Staatssecretaris Zijlstra voelt er niets voor om topsporters een uitzonderingspositie te geven bij de nieuwe regeling voor langstudeerders. Onderwijsbestuurders hadden daar om gevraagd.

Volgens hen loopt bijna iedere topsporter studievertraging op en is het daarom niet redelijk hun een boete te geven als ze langer over hun studie doen.

Zijlstra vindt dat er niet te veel uitzonderingen op de regels moeten komen. Die is er nu wel voor mensen met een chronische ziekte en voor studenten die bestuurswerk doen. Zijlstra benadrukt dat studenten een beroep kunnen doen op het zogeheten profileringsfonds voor bijzondere gevallen. De instellingen zelf moeten bepalen of ze dat verzoek honoreren.

18 miljoen

In het profileringsfonds zit 18 miljoen euro. De kwestie van de topsporters is ook al aan de orde gekomen in Kamervragen in maart. Zijlstra wijst erop dat sommige universiteiten en hogescholen al speciale regelingen hebben voor topsporters en dat sporters ook sponsors kunnen zoeken die hen financieel kunnen ondersteunen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl