NOS NieuwsAangepast

Kuipers herenigd met gezin

André Kuipers is in Houston herenigd met zijn gezin. Zijn vrouw en kinderen hadden zijn terugkeer uit het ISS gevolgd vanuit het vluchtcentrum van NASA in de Amerikaanse stad.

Bij de hereniging, om 04.00 uur 's nachts plaatselijke tijd, waren geen journalisten aanwezig. Samen met Kuipers werd ook zijn Amerikaanse collega Don Pettit welkom geheten door familie. Die was enigszins onwel geworden tijdens de ruwe landing, maar is inmiddels weer volledig hersteld.

Experimenten

Kuipers heeft de komende weken een druk programma. Hij moet revalideren, omdat hij door zijn lange verblijf in de ruimte spier- en botmassa is kwijtgeraakt. Ook zal zijn evenwichtsorgaan zich moeten heroriënteren na maanden van gewichtsloosheid.

Daarnaast worden er nog experimenten met hem gedaan en zullen bloed-, urine- en speekselmonsters worden afgenomen. De resultaten zullen worden vergeleken met monsters en metingen uit de maanden dat hij in de ruimte was.

Kuipers wordt op 30 augustus gehuldigd op de boulevard van Noordwijk, waar zijn werkgever is gevestigd, de Europese ruimtevaartorganisatie. ESA. Eind oktober zal hij worden ontslagen uit het ruimtevaartprogramma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl