Federer, Djokovic naar kwartfinales

Roger Federer en Novak Djokovic zijn doorgedrongen tot de kwartfinales op Wimbledon.

Zesvoudig kampioen Federer won met 7-6 (1), 6-1, 4-6 en 6-3 van Xavier Malisse, maar eenvoudig was de zege van de Zwitser allerminst.

Hij liet zijn fans in de eerste set even flink schrikken. Hij verliet de baan voor een blessurebehandeling aan zijn rug en oogde verre van fit toen hij terugkeerde.

"De behandeling en de pijnstillers werkten. Ik ging me steeds beter voelen. Maar vreemd was het wel. Als dit het ergste is na een carrière van 15 jaar, dan ben ik tevreden" aldus de 16-voudig grandslamwinnaar.

Malisse kon daarna op 6-5 serveren voor de set, maar Federer herpakte zich, brak terug en won de tiebreak met 7-1. Federer pakte na een regenpauze simpel de tweede set, maar moest de derde aan Malisse laten. De Belg kwam daarna nog op 2-0, maar was vervolgens kansloos.

Djokovic laat Troicki kansloos

Novak Djokovic plaatste zich met twee vingers in de neus voor de laatste acht. De Servische nummer een van de wereld had geen kind aan z'n landgenoot Viktor Troicki: 6-3, 6-1 en 6-3.

De twee Serviërs stonden al voor de dertiende keer tegenover elkaar en slechts één keer (de eerste ontmoeting in 2007) ging Troicki met de overwinning aan de haal. Djokovic was zijn landgenoot ook al op de Australian Open in 2011 en de US Open in 2010 de baas.

Net als in veel eerdere ontmoetingen was Djokovic superieur. Met vlijmscherpe returns zette hij Troicki onder druk en op eigen opslag kwam hij amper in de problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl