NOS NieuwsAangepast

Prins en premier prijzen Kuipers

Prins Willem-Alexander heeft André Kuipers via Twitter gefeliciteerd met het volbrengen van zijn missie. Via het account van de Rijksvoorlichtingsdienst schreef de prins: "Welkom, veilig terug op aarde. Nederland is trots op u".

Ook premier Rutte is blij met de veilige terugkeer van Kuipers. "Ik ben trots op deze fantastische prestatie", liet Rutte via zijn woordvoerder weten.

Rutte sprak in januari, ruim twee weken na de lancering van Kuipers, met de Nederlandse astronaut. Dat noemde Rutte "een van de leukste dingen in zijn baan" tot dan toe.

Bijgewerkt

Ook andere politici reageerden op Twitter op de terugkeer van Kuipers. PVV-leider Wilders twitterde "Andre Kuipers veilig terug op aarde. Een Nederlandse held. Geweldig!" PvdA-leider Samsom schreef op het microblog: "Daar is ie! Opluchting, blijdschap. @astro_andre Welkom terug."

André Kuipers zelf heeft twee uur na zijn succesvolle landing nog geen twitterbericht verstuurd. Ook zijn status is nog niet bijgewerkt: "In space. 28.000 km/h, 400 km, above Earth. International Space Station."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl