Dode door noodweer Duitsland

Schade na het noodweer in Duitsland»
Schade na het noodweer in Duitsland ARD

Noodweer heeft de afgelopen nacht in Duitsland het leven gekost aan een vrouw. Ook vielen tientallen gewonden.

De vrouw kwam in Augsburg in Beieren om het leven. Ze was onderweg toen er door een harde windstoot een boom op haar auto viel.

Gewonden

Op een metalfestival in het oosten van Duitsland sloeg de bliksem in. Ongeveer 50 mensen raakten gewond, van wie negen ernstig. Het festival, dat in een dorpje ten noorden van Leipzig werd gehouden, is wel doorgegaan.

Op een festival in Zwaben, een regio in Beieren, werden bezoekers geraakt door vallende takken. Tien mensen raakten gewond.

In Baden-Württemberg, in het zuidwesten van Duitsland, werd een rockconcert afgelast. De festivaltent werd door de harde wind omgeblazen. Tien mensen raakten gewond door rondvliegend materiaal. De ongeveer 6000 bezoekers zijn in sporthallen ondergebracht.

Elders in Baden-Württemberg raakten nog eens zeven mensen gewond. Volgens de politie loopt de schade in de miljoenen.

Brandweer

In de deelstaat Saksen en in Berlijn heeft het noodweer ook flinke schade aangericht. In de hoofdstad moest de brandweer tussen 03.00 uur en 04.00 uur zo'n 200 keer uitrukken. Volgens een brandweerwoordvoerder is dat een record. Door de tientallen blikseminslagen ontstonden branden.

Ook raakte het treinverkeer ontregeld door blikseminslagen en omgevallen bomen.

Onweer

Ook in andere delen van Duitsland heeft het noodweer zware schade aangericht. Er waren hevige onweersbuien, zware windstoten en hagel.

Afgelopen vrijdag kwamen op een golfbaan in in het noorden van de deelstaat Hessen drie vrouwen om het leven toen ze werden getroffen door de bliksem.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 7673 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 1005 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 1020 keer afgespeeld

Meer video en audio