NOS NieuwsAangepast

TT-nacht rustig ondanks drukte

De traditionele TT-nacht in Assen heeft 70.000 bezoekers getrokken, zo'n 15.000 meer dan vorig jaar. Volgens de politie hebben ze zich goed gedragen en is het "een mooi feest" geweest. Twaalf personen zijn aangehouden voor openlijk geweld, belediging of vernieling.

Een groot aantal motoren is gecontroleerd. De politie richtte zich vooral op mensen die daartoe aanleiding gaven door hun rijgedrag. Ook zijn tientallen mensen bekeurd omdat hun kentekenplaat niet goed zichtbaar was. In veel gevallen was die omgebogen, om onherkenbaar te zijn voor flitsers. Volgens de politie worden deze mensen er toch wel uitgepikt en is de boete 120 euro.

Burgernet

De politie houdt een proef met burgernet. Mensen kunnen zich tijdelijk aanmelden en krijgen via internet of sms vragen of informatie van de politie. Vannacht is burgernet twee keer ingezet: een keer vanwege een auto die mogelijk gestolen was en een keer vanwege de drukte.

De TT-nacht verliep in het verleden vaak onrustig met vechtpartijen, vernielingen en brandjes. Vandaag richt de politie zich vooral op het verkeer van en naar het TT-circuit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl