NOS NieuwsAangepast

Procedure niet gevolgd bij 112

Bij de storing van het landelijke alarmnummer 112 vorige week zijn interne procedures niet gevolgd. Dat schrijft minister Opstelten aan de Tweede Kamer.

De storing in de nacht van 20 op 21 juni was het gevolg van onderhoudswerkzaamheden aan een kabel, die de verbinding vormt tussen twee verschillende politiediensten. Volgens Opstelten was het onderhoud niet bekend bij de juiste afdelingen van die diensten. Verder heeft een back-up niet goed gefunctioneerd en toen de storing werd ontdekt, kreeg die niet de hoogste prioriteit.

Overleden

Opstelten had de Kamer al eerder laten weten dat tijdens de storing 164 bellers geen contact konden krijgen met de alarmcentrale en dat één persoon is overleden. De politie onderzoekt nog of dit het enige levensbedreigende incident is geweest.

Minister Opstelten schrijft dat hij de procedures aanscherpt en dat alle meldingen over storingen de hoogste prioriteit krijgen. Hij benadrukt dat het alarmnummer 112 altijd bereikbaar moet zijn en dat storingen als die van vorige week niet meer mogen voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl