NOS SportAangepast

Wimbledon: Federer met moeite door

Roger Federer heeft met de hakken over de sloot de achtste finales van Wimbledon bereikt.

De zesvoudig kampioen vocht zich tegen Julien Benneteau terug van een 2-0 achterstand in sets: 4-6, 6-7 (3), 6-2, 7-6 (6), 6-1.

Benneteau toonde zich tegen Federer een compleet speler. Hij was in de eerste twee sets amper op foutjes te betrappen en als hij al in 't nauw gedreven werd, bracht zijn service uitkomst. Zo kreeg Federer in de tweede set bij 6-5 drie setpunten, maar de Fransman ontsnapte telkens met een slimme of harde opslag.

Federer leek het tij te keren, won met gemak de derde set, maar moest daarna toch weer vol aan de bak.

Federer: "Ik heb wat geluk gehad"

Benneteau was weer helemaal bij de les en maakte het Federer lastig met knalharde services en mokerslagen vanaf de baseline.

De Fransman was zelfs meerdere keren twee puntjes verwijderd van de zege. De Zwitser wilde echter van geen wijken weten en liet op die momenten zijn beste tennis zien. Hij sleepte op wilskracht de set uit het vuur en liet daarna de uitgebluste Benneteau geheel kansloos.

"Oh mijn god, dit was nipt", verklaarde Federer."Ik heb wel wat geluk gehad, maar ik heb gevochten tot het einde. Julien speelde zo goed, dat ik aan mijn spel ging twijfelen. Ook omdat ik de laatste keer van hem verloren had."

Djokovic heeft het een set lastig

Novak Djokovic bereikte in Londen ten koste van Radek Stepanek de vierde ronde. De titelhouder begon matig, al was dat misschien ook de verdienste van de slim en gevarieerd spelende Tsjech. Uiteindelijk trok de Servier (1) met 5-7,6-2,6-2,6-2 aan het langste eind.

Djokovic werd geregeld verrast door de onberekenbare Stepanek, die vooral aan het net succesvol was. Bij 6-5, na vijf gemiste breekkansen voor Djokovic, sloeg de Tsjech toe bij zijn eerste kans.

In het vervolg werd Djokovic nog steeds geregeld op het verkeerde been gezet, maar hij oogde veel alerter. Omdat ook zijn backhand langs de lijn ging lopen, werd het daarna niet meer spannend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl