NOS SportAangepast

Rus kan niet nogmaals stunten

Arantxa Rus heeft niet opnieuw kunnen stunten op Wimbledon.

De Monsterse, die een ronde eerder nog verraste met de overwinning op de als vijfde geplaatste Samantha Stosur, kwam er tegen Peng Shuai niet aan te pas. De Chinese (WTA-34) schoof Rus met 6-1, 6-2 opzij.

De 26-jarige Chinese, die alleen haar service niet dubbelhandig slaat, heerste vanaf de baseline. En mede dankzij drie dubbele fouten van Rus zat Peng al snel stevig in het zadel. Na nauwelijks twintig minuten had ze de eerste set al op zak.

Rus moest een list bedenken om onder de druk van Peng vandaan te komen, maar kon kennelijk niets verzinnen. Na amper drie kwartier had Peng, die in 2011 de vierde ronde haalde, de klus al geklaard.

Sjarapova naar achtste finales

Sjarapova had de eerste set al snel op zak, maar vanwege een haperende service en tal van onnodige fouten werd het in de tweede een tikkeltje spannender.

Bij 5-4 liet Sjarapova twee wedstrijdpunten onbenut, maar een diepgeslagen forehand was daarna te machtig voor de Taiwanese die haar backhand uit zag vliegen.

Sjarapova stuit nu op de Duitse Sabine Lisicki, vorig jaar haar tegenstandster in de halve finales. Sjarapova, die dit jaar voor het eerst Roland Garros won, won de drie vorige duels met de Duitse.

Opgave Zvonareva tegen Clijsters

Kim Clijsters bereikte op het enige Grand Slam-toernooi dat ze nooit won, de laatste zestien ten koste van de Russin Vera Zvonareva. Die gaf bij de stand 6-3, 4-3 voor de Belgische op.

Zvonareva, de verliezend finaliste van twee jaar geleden, vroeg bij 2-1 in de tweede set een medische time-out aan. Ze liet met een stethoscoop haar longen controleren, stapte weer de baan op, maar had te veel ademhalingsproblemen en hield het kort daarna voor gezien.

Agnieszka Radwanska stootte de laatste Britse speelster uit het toernooi. De Poolse had maar een uur nodig om zich van Heather Watson te ontdoen, die ze slechts twee games gunde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl