NOS NieuwsAangepast

América Móvil houdt zich aan bod

Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft uiteindelijk 27,7 procent van de KPN-aandelen in handen gekregen. Vannacht is het bod gestand gedaan, wat betekent dat het bedrijf de resterende aandelen die onlangs werden aangeboden daadwerkelijk voor 8 euro per stuk heeft gekocht. Een groot deel van de aandelen had het bedrijf van Carlos Slim al eerder tegen andere prijzen gekocht.

Met het aandelenpakket kan América Móvil tijdens aandeelhoudersvergaderingen meebeslissen over het beleid van KPN. Zo heeft het bedrijf maximale inspraak zonder dat het verdere verplichtingen hoeft aan te gaan. Omdat het telecombedrijf minder dan 30 procent van de aandelen bezit, is América Móvil niet verplicht KPN over te nemen.

KPN heeft zich verzet tegen de verkoop van aandelen aan het Mexicaanse telecombedrijf. KPN-topman Eelco Blok noemde het bod van 8 euro per aandeel veel te laag en raadde aandeelhouders af om op het bod in te gaan. Toch hebben veel aandeelhouders hun aandelen voor deze prijs aangeboden. Topman Blok is gisteren naar Mexico afgereisd om kennis te maken met América Móvil en zijn eigenaar Carlos Slim.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl