NOS NieuwsAangepast

Doden door noodweer Bangladesh

In Bangladesh zijn zeker negentig mensen om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen. Het zuiden van het land wordt al drie dagen geteisterd door hevige regenval.

Volgens de autoriteiten in de Chittagong-regio zijn het de ergste moessonregens in jaren. In veel afgelegen dorpen zijn huizen bedolven onder modderstromen. De meeste slachtoffers werden in hun slaap verrast. Maar ook in Chittagong, na Dhaka de grootste stad van het land met zo'n 5,5 miljoen inwoners, vielen 21 doden.

Vrees

Gevreesd wordt dat het dodental verder oploopt. Tientallen mensen worden nog vermist. Veel mensen zonder woon- of verblijfplaats leven aan de voet van de heuvels, ondanks eerdere waarschuwingen van de overheid voor aardverschuivingen.

De regering heeft het leger ingezet om te helpen bij de reddingswerkzaamheden. Die worden bemoeilijkt door de voortdurende regen. Zo is communiceren met de tientallen getroffen dorpen lastig, doordat lijnen zijn uitgevallen.

Blokkade

De wegen naar veel dorpen zijn geblokkeerd. Ook het treinverkeer heeft last van de gevolgen van het extreme weer. Na het instorten van een spoorbrug zijn veel verbindingen uitgevallen.

Door de overstromingen zitten zeker 150.000 mensen vast. De komende dagen wordt nog meer regen verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl