NOS NieuwsAangepast

Doden bij aanslag Syrische zender

In Syrië zijn bij een aanslag op een pro-regerings tv-station zeven mensen omgekomen, heeft de staatstelevisie gemeld. Opstandelingen worden verantwoordelijk gehouden voor de aanval in de stad Drusha, op zo'n twintig kilometer van Damascus.

Gewapende mannen bestormden het gebouw van de zender, Ikhbariya TV, en namen een aantal beveiligers in gijzeling. Daarna zouden ze het vuur hebben geopend en explosieven tot ontploffing hebben gebracht. Op tv-beelden is te zien dat een groot deel van het gebouw ingestort is.

'Slachting van persvrijheid'

De Syrische minister van Informatie spreekt van een "slachting van de persvrijheid". Volgens hem zitten "terroristen" achter de aanslag. Dat is de term die het bewind van president Assad ook gebruikt voor de opstandelingen.

President Assad zei gisteren dat zijn land in staat van oorlog is. In een toespraak tot zijn nieuwe kabinet zei hij dat alles in het werk moet worden gesteld om de oorlog te winnen.

Turkije

De oorlogstaal komt op een moment dat de betrekkingen met buurland Turkije sterk zijn verslechterd. Oorzaak is het neerhalen, vorige week vrijdag, van een Turks gevechtsvliegtuig. Dat kwam Syrië op een scherpe veroordeling te staan van de NAVO.

Turkije waarschuwde Syrië gisteren dat een herhaling zal worden beantwoord met een tegenaanval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl