NOS NieuwsAangepast

'Meer buitenlandse toeristen'

Nederland trekt deze zomer iets meer buitenlandse toeristen dan vorig jaar. Vooral Duitsers en Belgen zijn van plan om hun zomervakantie in Nederland door te brengen. Dat zegt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

De komende paar maanden vieren naar verwachting 2,6 miljoen mensen hun vakantie hier. Dat zijn er volgens het NBTC 50.000 meer dan vorig jaar zomer. Wanneer het economisch slecht gaat, kiezen vakantiegangers vanwege de kosten vaker voor een buitenlandse bestemming dicht bij huis, zegt het bureau voor toerisme.

Scholen

Dit jaar gaan wel minder Nederlanders op zomervakantie door de economische crisis. Volgens het NBTC gaat het om een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. In totaal 9,8 miljoen Nederlanders hebben een vakantie in binnen- of buitenland geboekt. Dat zijn er 200.000 minder dan in de vorige zomervakantie.

De scholen in het zuiden van het land krijgen als eerste vakantie. Die begint komende vrijdag en eindigt op 12 augustus. De laatste regio, het noorden, heeft vanaf 21 juli vakantie tot 2 september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl