NOS SportAangepast

Haase legt het af tegen Del Potro

Robin Haase heeft in de eerste ronde van Wimbledon niet voor een verrassing kunnen zorgen.

Hij boog nipt voor de als negende geplaatste Argentijn Juan Martin del Potro: 4-6, 6-3, 6-7 (3), 5-7.

Beide spelers timmerden er vrolijk op los en sloegen samen 110 winners. Nadat Haase in de vierde set achter kwam, leek het pleit beslecht. De Hagenaar toonde echter karakter en klasse toen hij de Argentijn, die voor de winst serveerde, brak en langszij kwam (5-5). Een stunt bleef echter uit, want twee games later juichte Del Potro alsnog.

Haase deed weinig onder voor Del Potro, maar de achilleshiel bleek zijn tweede opslag. Daarop maakte hij ruim minder dan de helft van de punten.

Bellucci hindert Nadal één set

Rafael Nadal drong ook door tot de tweede ronde. De Spanjaard werd een set het vuur na aan de schenen gelegd door de Braziliaan Thomaz Bellucci, maar won alsnog eenvoudig: 7-6 (0), 6-2, 6-3.

Vooral dankzij z'n kiezelharde forehand pakte de eveneens linkshandige Bellucci brutaal de eerste vier games. Hij bleek echter niet al te handig aan het net en dat werd, nadat Nadal zich in de partij had teruggeknokt, zijn ondergang.

In de tiebreak sloeg hij een maakbare volley in het net, waarna hij een smash ook in het net timmerde, terwijl Nadal ver achterin stond. Vervolgens brokkelde het Braziliaanse verzet langzaam maar steeds verder af.

Lotingen alleen op papier pittig

In de onderste helft van het schema hadden de outsiders Jo-Wilfried Tsonga en Andy Murray pittig geloot. Hun duels bleken echter alleen op papier zwaar.

Tsonga zette voormalig toernooiwinnaar en voormalig nummer een van de wereld Lleyton Hewitt in twee uur aan de kant: 6-3, 6-4, 6-4. De Fransman kreeg acht breekpunten tegen, maar mede door zijn 61 winners verspeelde hij geen enkele keer zijn opslag.

Andy Murray stond nog geen anderhalf uur op de baan tegen Nikolay Davydenko. De Rus, ooit de mondiale nummer drie, ging er met 1-6, 1-6, 4-6 kansloos af tegen de Britse hoop, die de afgelopen drie jaar in Londen tot de halve finales reikte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl