NOS NieuwsAangepast

Celstraf na wild feest in villa

Twee jongeren die een wild feest organiseerden in de Franse villa van een Nederlands stel moeten de cel in. De jongeren zijn ieder veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en een boete van 20.000 euro.

Allan Brooks en Alexandre Fleury kraakten in mei een villa in Roquebrune-sur-Argens. Via een bericht op Facebook nodigden ze iedereen uit om feest te komen vieren. "Er is geen limiet. Neem flessen mee. We kunnen 1200 man kwijt."

De twee 22-jarigen waren geïnspireerd door de Amerikaanse film 'Project X'. In die film loopt een studentenfeest volledig uit de hand.

Kapot

Brooks en Fleury hadden dj's en stripteasedanseressen geregeld. In totaal kwamen 600 gasten op het feest af. De meesten kwamen uit de omgeving, maar er kwamen ook gasten opdagen uit Marseille, Lyon en zelfs Parijs, bijna 900 kilometer verderop.

De villa kreeg het zwaar te verduren. De ramen werden ingeslagen, sanitair vernield en meubels in het zwembad gegooid. "Vreselijk. Alles was kapot", zegt Hanneke Sprong, een van de eigenaren van het huis. "In het begin geloof je het gewoon niet. Het voelt alsof je een rol speelt in een film."

Sprong schat de totale schade aan de villa op 80.000 euro. Het is de eerste keer dat Franse rechters de organisatoren van deze Facebookparty's veroordelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl