NOS NieuwsAangepast

Gezochte crimineel aangehouden

Een van de meest gezochte criminelen van Nederland is in Amsterdam door een arrestatieteam aangehouden. Het gaat om Karim el M., die enige tijd op de Nationale Opsporingslijst heeft gestaan.

El M. wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op de Rabobank in Driebergen in mei vorig jaar.

Slimmer

Volgens woordvoerder Thomas Aling van de politie Utrecht gaat het om een zeer gevaarlijke crimineel. "Hij heeft het personeel van de Rabobank bedreigd en heeft geschoten, ook op een politieagent in burger."

Een medeverdachte van de overval in Driebergen werd veroordeeld tot negen jaar cel, maar El M. wist tot nog toe uit handen van de politie te blijven. Hij wisselde vaak van auto en scooter, met de bedoeling om niet op te vallen. "Hij wist heel slinks op allerlei manieren niet in beeld te komen", aldus Aling. "Wij moesten slimmer zijn en dat zijn we dus gelukkig ook geweest, want hij is aangehouden."

Kraaienpoten

Mogelijk was El M. ook betrokken bij de overval op het geldtransportbedrijf Brink's in Amsterdam. Daarbij werden dezelfde kraaienpoten gebruikt als bij de overval in Driebergen. "We gaan deze man uitvoerig horen over de overval op het geldtransport en mogelijk ook over andere zaken", zegt Aling.

Bij de arrestatie waren onder meer het KLPD en het politiekorps Utrecht betrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl