NOS NieuwsAangepast

Veiling graf Elvis Presley afgelast

Het graf van Elvis Presley wordt toch niet geveild. De begraafplaats in Memphis heeft de lege tombe op het laatste moment teruggetrokken van een veiling die dit weekend wordt gehouden. Volgens de veilingmeester is dat gedaan na protesten van fans.

Het ging om de crypte waar Elvis Presley na zijn dood in 1977 twee maanden in heeft gelegen, voordat zijn lichaam werd overgebracht naar het landgoed Graceland. De geschatte opbrengst was 100.000 dollar.

De Nederlandse Elvis Presley-fanclub, ElvisMatters, was een petitie gestart om de verkoop van het graf te voorkomen. Volgens voorzitter Michel van Erp was het ondenkbaar dat er een onbekende in de crypte zou rusten: "Dit is een plek waar fans van over de hele wereld tot bezinning komen", aldus Van Erp. Hij zegt dat meer dan 10.000 fans de petitie hebben ondertekend.

Koffiebekertje

De fanclubvoorzitter is blij: "We zijn ongelooflijk tevreden dat we deze volstrekt ongepaste verkoop hebben gestopt. De naam Elvis wordt al te vaak misbruikt, maar de verkoop van zijn graf ging echt te ver."

Op de veiling gaan wel andere Elvis Presley-spullen onder de hamer. Fans kunnen bieden op onder meer sieraden, gesigneerde gitaren, een koffiebekertje met aantekeningen erop en ziekenhuisfoto's van een gebroken arm van de 'King of Rock and Roll'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl