NOS NieuwsAangepast

NL'se toerist vermoord in Tanzania

Een Nederlandse man is in Tanzania doodgeschoten bij een overval op een lodge net buiten het wildreservaat Serengeti. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De manager van Moivaro Lodge vertelt dat er woensdagavond tien gewapende overvallers het luxe tentenkamp binnenvielen. Daarbij werd de Tanzaniaanse manager doodgeschoten. Daarna doorzochten de overvallers de 35 kamers van de lodge. Er waren op dat moment veertig gasten aanwezig.

De 57-jarige Nederlander was samen met zijn vrouw in een van de kamers. Hij werd in zijn rug geschoten. Na de overval werd de man direct naar een klein ziekenhuis in de buurt gebracht. Hij overleed nog voordat hij daar geholpen kon worden.

Klopjacht

De Nederlandse ambassadeur staat de vrouw van het slachtoffer bij. Haar familie is onderweg en zal vanavond in Tanzania aankomen.

De politie is inmiddels een klopjacht begonnen op de daders die na de overval het bos in gevlucht zijn.

De Tanzaniaanse regering heeft meteen gereageerd op de overval. De president van het land heeft zich persoonlijk bemoeid met de situatie. Twee ministers zijn dezelfde nacht nog per helikopter naar de lodge gevlogen. Het toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de Tanzanianen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl