NOS NieuwsAangepast

Postcode Loterij in hoger beroep

De Nationale Postcode Loterij is niet van plan om zes deelnemers 2500 euro te betalen. Eerder vandaag bepaalde de rechter dat de loterij dat wel moest doen, omdat het bedrijf hen had misleid. De loterij gaat in hoger beroep tegen die uitspraak.

De Postcode Loterij stuurde in 2010 mensen een brief met een code waarmee ze een "fantastisch welkomstgeschenk" zouden kunnen winnen. De zes die de zaak aanspanden, wonnen met hun code een bedrag van 2500 euro en stuurden de bon in. Maar ze ontvingen niets. Volgens de loterij ging het slechts om een kans om dit bedrag winnen. Dat zou op de achterkant van de aanbiedingsbrief hebben gestaan.

Volgens de rechter werden de mensen misleid door de brief. De voorwaarden op de achterkant van de brief kwamen niet overeen met de inhoud van de brief. De loterij stelde dat de zes hadden moeten begrijpen dat zij geen recht hadden op het geld. De rechter veegde dat argument van tafel. Volgens de rechtbank is het niet raar als mensen denken dat ze bij een loterij geld kunnen winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl