NOS NieuwsAangepast

Gijzeling in bank in Toulouse

In de Zuid-Franse stad Toulouse is in een bankgebouw een gijzeling aan de gang. Een man die zegt dat hij lid is van al-Qaida houdt vier mensen vast en heeft ook een schot gelost. Er zouden geen gewonden zijn.

Onder de gijzelaars zou de directeur van het CIC-bankfiliaal zijn.

Er zijn berichten dat het gaat om een mislukte bankoverval die is uitgelopen op een gijzeling, maar er wordt ook gezegd dat de gijzelnemer wil praten met leden van de anti-terreureenheid van de Franse politie.

Schutter

In maart vielen in Toulouse bij verschillende schietpartijen op straat zeven doden. Een man die zei dat hij geïnspireerd was door al-Qaida schoot er drie militairen, een rabbijn en drie joodse schoolkinderen dood.

De dader werd later na een dagenlange belegering van zijn huis door een elite-eenheid van de politie doodgeschoten.

Eis

De man die nu de mensen in de bank gijzelt, zou willen praten met de antiterreureenheid van de Franse politie, die ook die schutter doodde.

Het is niet duidelijk of de autoriteiten gehoor willen geven aan de eis van de man. Inmiddels is de omgeving van de bank, net buiten het centrum van Toulouse, afgezet. Buslijnen worden omgeleid en een middelbare school in de buurt is ontruimd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl