NOS NieuwsAangepast

SGP wil woningmarkt aanpakken

De SGP wil de woningmarkt aanpakken. In het verkiezingsprogramma "Daad bij het Woord" staat onder meer dat er een speciale lening komt voor mensen die voor het eerst een huis kopen. Verder moeten ouders hun kinderen belastingvrij kunnen helpen bij de aankoop van een woning en moeten banken sneller een hypotheek geven aan mensen met een tijdelijk contract.

Ook wordt de aflossing van hypotheken over een langere periode uitgesmeerd en wordt de aftrek van hypotheekrente beperkt.

Vijfpartijenakkoord

De SGP streeft op termijn naar begrotingsevenwicht, maar wil zich nog niet vastleggen op een concreet jaar. De partij wil een aantal maatregelen uit het Vijfpartijenakkoord terugdraaien. Zo wordt de forensenbelasting afgeschaft, net als de verplichting van werkgevers om van ontslagen werknemers een half jaar WW door te betalen.

Europese Unie

De partij is verder heel kritisch over de Europese Unie. De partij vindt dat die moet afslanken en dat de financiële afdracht van Nederland aan de EU naar beneden moet. Er zou serieus moeten worden gekeken naar splitsing van de euro in een munt voor de noordelijke en een voor de zuidelijke landen in Europa.

De SGP noemt huwelijk en gezin dé pijlers van de samenleving. De miljarden voor kinderopvang gaan naar kinderbijslag en het kindgebonden budget. De abortuswet wordt afgeschaft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl