NOS NieuwsAangepast

Indiër paradeert met hoofd dochter

In een dorp in het noorden van India is een man het politiebureau binnengelopen met in zijn ene hand het hoofd van een vrouw en in zijn andere een zwaard. Het was het hoofd van zijn dochter.

De man had zijn dochter onthoofd, omdat hij vond dat zij zich "onfatsoenlijk had gedragen tegenover mannen". Voor hij zich aangaf bij de politie, paradeerde hij met het hoofd door de straten van Dengar Ka Guda, een plaats in de deelstaat Rajasthan.

Het slachtoffer, de 20-jarige Manju Kunwar, woonde sinds haar scheiding twee jaar geleden weer bij haar ouders. Haar moeder was op het land aan het werk toen de vader zijn dochter doodde.

Ondergeschikt

India kent grote extremen als het gaat om de positie van de vrouw in de maatschappij. Aan de ene kant bekleden vrouwen hoge functies, zoals president van het land, regeringswoordvoerder of directeur van een bedrijf, maar aan de andere kant zijn vrouwen vaak slachtoffer van de eeuwenoude tradities waarin zij ondergeschikt zijn aan de man.

Van alle landen die behoren tot de G20, de groep van belangrijkste industrielanden, is India voor een vrouw het slechtste land om te wonen, staat in een rapport van de Thomson Reuters Foundation, dat deze maand is gepubliceerd. Volgens die instelling, de charitatieve tak van het Britse persbureau Reuters, worden er in India beduidend meer vrouwen, vermoord, mishandeld en gediscrimineerd dan in de andere geïndustrialiseerde landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl