NOS NieuwsAangepast

Bondgenoten doet mee aan DNV

Vakbond FNV Bondgenoten doet mee aan de De Nieuwe Vakbeweging. Dat hebben zo'n 200 kaderleden vandaag besloten. Volgens een woordvoerder was een overgrote meerderheid voor die stap.

Bondgenoten is met zo'n 470.000 leden de grootste vakbond binnen de FNV. Aanvankelijk was het de bedoeling dat grote bonden zich binnen De Nieuwe Vakbeweging zouden opsplitsen. Maar dat plan is tot tevredenheid van Bondgenoten van de baan.

"Het gevaar van versplintering is afgewend. Grote bonden hoeven niet meer in kleine verenigingen op te splitsen. FNV Bondgenoten kan als één bond deel gaan uitmaken van de nieuwe vakbeweging", aldus de woordvoerder.

Aftrap

Eerder meldde ouderenbond ANBO niet mee te doen aan DNV en zelfstandig door te gaan. Ook de kleinere bonden FNV Zelfstandigen Bouw en FNV Mooi doen niet mee.

De volgende bonden doen wel mee: FNV Zelfstandigen, NVJ, FNV Kiem, FNV Sport, FNV Horecabond en Nautilus. Andere bonden moeten nog beslissen.

Op 23 juni houdt de vakcentrale een bijeenkomst. Het is de bedoeling dat daar de officiële aftrap wordt gegeven voor De Nieuwe Vakbeweging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl