NOS NieuwsAangepast

Kamerleden lezen e-mails voor

Tijdens het zorgdebat in de Tweede Kamer lezen Kamerleden van de SP e-mails van bezorgde Nederlanders voor. Zo proberen ze hun spreektijd vol te krijgen. De SP en de PVV hebben lange spreektijden tijdens het debat dat de hele dag en avond gaat duren. Ze hopen de boel te vertragen zodat er voor de verkiezingen geen definitief besluit over de verhoging van de eigen bijdrage in de zorg wordt genomen.

Het debat begon om 10.00 uur met SP'er Renske Leijten. Ze mocht een uur spreken, maar was al na ruim een half uur klaar. Ook haar partijgenoot Bashir was eerder klaar dan gepland. Er zijn niet veel interrupties. Bij elkaar willen de SP'ers zeven uur spreken. Naast de SP en de PVV komen CDA, VVD en de PvdA aan het woord.

Beantwoorden

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt pas woensdag aan bod. Zij beantwoordt dan vragen van de Kamerleden. De minister liet al eerder weten dat het een zaak van de Tweede Kamer is om de spreektijden vast te stellen. Volgens haar woordvoerder zal ze geduldig de Kamerleden aanhoren en hun vragen beantwoorden.

In het begrotingsakkoord voor 2013 hebben VVD, CDA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie afgesproken het eigen risico te verhogen van 220 naar 350 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl