NOS NieuwsAangepast

Klacht tegen ex-president Sarkozy

Tegen de Franse oud-president Nicolas Sarkozy is meteen na het opheffen van zijn presidentiële onschendbaarheid een onderzoek gestart. De onschendbaarheid liep tot afgelopen vrijdag, een maand na de inauguratie van de nieuwe president, François Hollande.

Sarkozy wilde na zijn presidentschap weer een "gewone burger" worden en een "Fransman onder de Fransen". Die kans op een leven in de anonimiteit lijkt hij niet te krijgen.

Er liggen nog verschillende juridische zaken te wachten waarin de naam Sarkozy nadrukkelijk wordt genoemd.

Kadhafi

Er is nu een klacht ingediend in verband met de Karachi-zaak, een smeergeldaffaire uit 1994, die een bloedig vervolg had in 2002. Toen kwamen bij een aanslag in Karachi veertien mensen om het leven, onder wie elf Franse ingenieurs.

De klacht komt van de familie van de slachtoffers en betreft de geheimhoudingsplicht van Sarkozy. In 2011 zou hij die hebben geschonden in een persbericht over het onderzoek naar de Karachi-zaak dat in 2010 is gestart.

Andere zaken die Sarkozy nog in de problemen kunnen brengen, zijn de affaire-Bettencourt, over de erfgename van het l'Oréal-imperium, en beschuldigingen over financiële steun uit Libië voor de verkiezingscampagne van Sarkozy in 2007.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl