Duitsland verslaat ook Denen

Duitsland heeft de laatste acht op het EK bereikt. In een angstig duel in Lvov werd Denemarken met 2-1 verslagen. Daarmee kunnen de Denen naar huis.

Duitsland was niet van plan het lot te tarten en koos de aanval. Dat leverde al in de eerste minuten twee kansen voor Thomas Müller op. Hij schoot over en raakte bij de tweede, enorme kans de bal niet goed.

De Denen op de tribune in Lvov rekenden zich al rijk met de 1-0 van Oranje, toen Podolski op aangeven van Mario Gömez in zijn honderdste interland hard uithaalde. De pret duurde, gezien door een oranje bril, maar kort. Uit een corner kopte Michael Krohn-Dehli knap de 1-1 in, waarna Gomez en Podolski nog voor rust kansen lieten liggen.

Duitsers houden even adem in

Aan 1-1 bij de rust bij beide duels hadden de Denen niets, maar ook voor die Mannschaft was de situatie nog penibel. Jakob Poulsen liet Joachim Löws ploeg schrikken met een schot dat via de buitenkant van de paal naast het doel van Manuel Neuer vloog.

Duitsland probeerde het duel op slot te doen, maar maakte niet de fout achteruit te lopen. Door rustig rond te spelen en gedoseerd aan te vallen werd het spel vooral naar de Deense helft verlegd. De Denen waren niet in staat of misten de durf om er een offensief uit te persen.

Toen Cristiano Ronaldo's 2-1 tegen Oranje doorklonk, haalden de Denen alsnog de handrem er af. Duitsland kreeg daardoor ineens ruimte en Lars Bender maakte aan alle onzekerheid een einde.